MORILD: Brazilian Soundscapes

Dag Einar Eilertsen (jazz alto-trombone) og Marius Noss Gundersen (klassisk gitar) har funnet sin musikalske fellesnevner i den brasilianske musikken.

Med sin unike besetning jobber duoen nå med sitt andre album (Brazilian Soundscapes), for å følge opp det kritikerroste debutalbumet “Nordic Landscapes” de slapp i 2018. Brazilian Escape slippes høsten 2020, men allerede nå spiller de musikken på konserter i både inn og utland.

Eilertsen og Gundersen har spilt sammen i en årrekke, og de har mottatt strålende tilbakemeldinger på sitt gode samspill, og løse og ledige fremtoning på scenen. Publikum gir også uttrykk for at det er et friskt pust å oppleve den unike kombinasjonen av instrumenter live, med åpne klanger, klart og tydelig lydbilde og god dialog med tilhørerne.

Med musikk av komponister som Jobim, Gismonti, Pereira og Faria (for å nevne noen) jobber de med å kombinere lekenheten fra jazzens improvisatoriske elementer med den klassiske musikkens gjennomkomponerte struktur. Repertoaret byr på vakre melodier, spenstige harmonier, groovy rytmer og spennende improvisasjoner.

MORILD: Nordic Landscapes

Dag Einar og Marius  kombinerer to musikalske verdener i et uttrykk inspirert av nordiske jazz-tradisjoner.
Med sin unike besetning presenterer duoen nå sitt nye prosjekt, NORDIC LANDSCAPE: originale komposisjoner preget av linjer, klanger, improvisasjoner og stemninger.

Med NORDIC LANDSCAPE ønsker de å formidle lekenheten fra jazzens improvisatoriske elementer i kombinasjon med den klassiske musikkens gjennomkomponerte struktur. Inspirert av Nordens fantastiske landskap, natur, lys og geografiske egenart, har de komponert musikk som tar for seg de lange linjene, de rike klangene og de vakre stemningene.

Morild i duoformat kan tilby konsertprogram i 3 forskjellige varianter:

1: Brazilian Escape: Et rent brasiliansk repertoar med musikk forankret i tradisjonelle former og sjangere som Samba, Bossa Nova, Choro, m.m.

2: Nordic Landscapes: Et program med originale komposisjoner preget av linjer, klanger, improvisasjoner og stemninger med røtter i nordisk jazztradisjon.

3. En kombinasjon av Brazilian Escape og Nordic Landscape. Dette er en programmering som publikum har vist å sette stor pris på. Konserten blir variert, innholdsrik og interessant å lytte til i form av en musikalsk reise fra “kjølige” Norden til “varme” Brasil.

Dag Einar er kjent fra band som Oslo 13, Ung Pike Forsvunnet og L.U.G.N. Han har spilt konserter på et stort antall anerkjente festivaler og konsertscener i inn og utland, i tillegg til å være en mye brukt komponist, arrangør og dirigent.

Marius gir konserter og master class som klassisk gitarist over hele verden (New York, New Orleans, Rio de Janeiro, London, Berlin m.m.) og mottar fra 2019 arbeidsstipend fra Statens Kunstnerstipender.